בהתאם לתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), תשמ"ג-1983 , לא יינתן רשיון לבית אוכל אלא רק לאחר מילוי התקנות הנ"ל ובתנאי קיום תנאי הסף המפורטים להלן:
- מזנון מותר:
- א. להכין ולמכור לצריכה במקום – משקאות חמים, כריכים, מרקים מירקות או מרקים מוכנים מאבקות וכן חביתות.
- ב. למכור לצריכה במקום – גוגות, ממתקים, גלידה, משקאות קרים וסלטים.
- במזנון אסור להכין תבשילים, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי, לרבות דגים, בשר ועוף ולמעט נקניק או נקניקיות.
- שטחם של החדרים במזנון שבו עד 30 מקומות ישיבה יהיה לפחות כאמור להלן: במטבח- 8 מ"ר: מחסן-4 מ"ר: חדר אוכל וחדר שירות ביחד 23 מ"ר (סה"כ 35 מ"ר לפחות).
- במזנון שבו מעל 30 מקומות ישיבה יווספו למטבח ולמחסן 0.3 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף ולחדר האוכל 0.5 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
- הכיריים במטבח יהיו בעלי 4 להבות לכל היותר.
תנאים לרישוי בתי אוכל
בית קפה
- בית קפה מותר:
- א. להכין ולמכור משקאות חמים, כריכים מכל סוג, חביתות או סלטים ותבשילים שאינם מכילים מזון מן החי לשם צריכה במקום.
- ב. למכור – עוגות, ממתקים, גלידה או משקאות קרים, בתנאי שהמוצרים נקנו ממקור בעל רשיון לפי חוק רישוי עסקים.
- בבית קפה אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט נקניק או נקניקיות.
- שטחם של החדרים בבית קפה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח-10 מ"ר: מחסן-6 מ"ר: חדר אוכל וחדר שירות ביחד 29 מ"ר ( סך הכל 45 מ"ר לפחות).
- בבית קפה שבו מעל 30 מקומות ישיבה יווספו למטבח ולמחסן 0.3 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף ולחדר האוכל 0.5 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
- בנוסף לאמור לעיל, ימלא המטבח אחר תנאים אלה:
- שליש משטחו יוקצה לרחצת כלים, ובשטח זה יהיה מתקן לייבוש כלים.
- יהיו בו שני כיורים עם משטח שיש או נירוסטה הצמוד אליהם או לאחד מהם.
- יהי בו שני משטחי עבודה, האחד למזון גולמי והאחר למזון מעובד.
- משטחי העבודה יהיו בגודל ובצורה שיאפשרו עבודה תקינה במקום.
- לא יהיו בו יותר מ – 4 להבות בכיריים לבישול.
מסעדה
- במסעדה מותר להיות ולמכור ארוחות מבושלות.
- שטחם של החדרים במסעדה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח – 12 מ"ר : מחסן 8 מ"ר : חדר אוכל וחדר שירות ביחד 35 מ"ר ( סך הכל 55 מ"ר לפחות ).
- במסעדה שבה מעל 30 מקומות ישיבה יווספו למטבח ולמחסן 0.4 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף ולחדר האוכל 1 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
- בנוסף לאמור לעיל, ימלא המטבח אחר תנאים אלה:
- במטבח יהיו מדורים נפרדים כאמור להלן:
- לטיפול במזון גולמי
- לבישול
- למזון מוכן להגשה
- לשטיפת כלים
- המדורים יהיו בגודל ובצורה שיאפשרו עבודה תקינה במקום.
- מעל למתקני בישול או טיגון יותקן מנדף כמפורט בתקנות.
- יהיו שלושה כיורים לפחות.
פיצריה
- בפיצריה מותר להכין ולמכור פיצה לשם צריכה במקום או מחוץ למקום.
- בפיצריה אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט שימורי דגים, נקניק ונקניקיות.
- שטחם של החדרים בפיצריה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח 10- מ"ר : מחסן – 6 מ"ר .ף חדר אוכל וחדר שירות ביחד 23 מ"ר (סך הכל 39 מ"ר לפחות).
- בפיצריה שבה מעל 30 מקומות ישיבה יווספו למטבח ולמחסן 0.3. מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף ולחדר האוכל 0.5 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
- מעל למתקני האפייה יותקן מנדף כמפורט בתקנות.
- התנור יהיה מסוג שיאושר על ידי משרד הבריאות.
- הבצק יוכן מקמח מנופה באריזות מוכנות מראש.
מזנון בורקס
- במזנון בורקס מותר לאפות בורקס קפואים ולמכור בורקס לשם צריכה במקום או מחוץ למקום.
- במזנון בורקס אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, ולמעט נקניק או נקניקיות.
- הבורקס הקפואים יסופקו ממקום שאושר לפי תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים לייצור מזון), תשלב – 1972 , והובלתם תעשה ברכב המיועד לכך: הבורקס יועברו ישירות מהרכב למקרר של מזנון הבורקס.
- שטחם של החדרים במזנון בורקס יהיה לפחות כאמור להלן ף מטבח-10 מ"ר: מחסן – 6 מ"ר : חדר אוכל וחדר שירות ביחד 23 מ"ר (סך הכל 39 מ"ר לפחות).
- במזנון בורקס שבו מעל 30 מקומות ישיבה יווספו למטבח ולמחסן 0.3 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף ולחדר האוכל 0.5 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
- בנוסף לאמור לעיל, יהיו לפחות 2 כיורים שאחד מהם יהיה מיועד לרחיצת תבניות ושגודלו יהיה לפחות 60X60X80 ס"מ.
- מעל למתקן האפייה יותקן מנדף כמפורט בתקנות.
מזנון לפלאפל
- במזנון לפלאפל מותר להכין ולטגן פלאפל ולהכין תוספות לפלאפל מירקות לא מבושלים, לשם צריכה במקום.
- במזנון לפלאפל אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף.
- במזנון פלאפל אסורה המכירה בשירות עצמי.
- שטחם של החדרים במזנון פלאפל יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח-10 מ"ר: מחסן -6 מ"ר: חדר אוכל וחדר שירות ביחד 15 מ"ר (סך הכל 31 מ"ר לפחות).
- בנוסף לאמרו לעיל, יהיה במטבח לפחות 2 משטחי עבודה, כולל שולחנות וכלים נפרדים, האחד להכנת ירקות וסלטים והשני להכנת תערובת החומוס.
- מעל למתקן הטיגון יותקן מנדף כמפורט בתקנות.
- בחדר האוכל ועל יד העסק יותקן פח לפסולת עם מכסה בלתי נתיק.
להורדה כקובץ – לחצו כאן